Bas Amijs

Oprichter & initiatiefnemer

” Weet je, sinds ik diabetes type 1 heb (vanaf m’n achtste) heb ik me anders gevoeld. Vreselijk vond ik ‘t als mensen me ook anders behandelden. Dat ik dan zielig gevonden werd. Daarom deed ik altijd heel stoer.

 

Bijna dertig jaar later ging ik me verdiepen in mezelf en mijn patronen. Dat stoer doen was écht een patroon geworden. Ik móést er nu wel aan geloven en dieper in mezelf kijken waarom ik zo stoer deed.

 

Au, dat is best confronterend geweest. Maar…ik kon ‘t daardoor wel loslaten. Dát was fijn. Dat fijne gevoel gun ik iedereen.

 

Toen in 2021 Diabetes+ werd opgericht sprak die positieve toon me zo aan. Ik hou nog steeds niet van dat zielige namelijk. Al snel werd het idee geboren om samen met Diabetes+ anderen met type 1 ook dat positievere gevoel te geven.”

Naast ondernemer en transformatief coach is Bas vooral de partner van Jacobien en de vader van Ava, Vesper, Ravian en Riven. Samen wonen ze in de Brabantse bossen. 

Jacobien Meijering

Mede-oprichter

“Toen ik Bas leerde kennen, was hij vooral een stoere vent. Ik heb hem enorm zien veranderen de afgelopen jaren, sinds hij de opleiding tot transformatief coach volgde. Van stoer naar sensitief. (Ook nog best stoer hoor, haha)

 

Hoewel ik in mijn praktijk ook veel met energie en lichaamsbewustzijn werk om oude patronen te doorbreken, blijf ik het iedere keer zó mooi vinden om zo’n ontwikkeling te zien.

 

De verbazing en de opluchting in de ogen van de deelnemers als ze merken hoe eenvoudig het kan zijn om die patronen los te laten; prachtig! Daar doen we ‘t voor.”

tell me more

Lees & luister meer

Jacobien in de InstaLive van Diabetes+

Diabetes+ in gesprek met coach Jacobien Meijering

Afgelopen weekend vond de allereerste Diabetes+ Retraite plaats! Hoe bijzonder, fijn en intens het was bespreekt Loes, die erbij was, samen met Jacobien, die de retraite organiseerde.

En natuurlijk hoor je ook wat zo’n retraite nu eigenlijk inhoudt, hoe het weekend eruit zag en wat je moet doen als je de volgende keer mee wil!

Bas en Jacobien in de Diabetes podcast van Loes Heijmans

Begin november was het zover. Het allereerst diabetes-retraite weekend vond plaats. Bas en Jacobien organiseerden dit, in samenwerking met Diabetes+. Ik was er zelf bij als deelnemer en zag het van dichtbij gebeuren.

Het is altijd al bijzonder als je een groep mensen met type 1 diabetes bij elkaar zet, maar als je daar dan ook nog coaching en prachtige ceremonies op los laat…that’s where the magic happens! Een maand later voel ik nog steeds dagelijks wat het bij mij teweeg heeft gebracht en dat gun ik echt iedereen! 

 

Daarom ben ik ook superblij dat er in 2022 meer retraites en workshops komen! 

Wietske & Roos in de InstaLive van Diabetes+

Roos en Wietske zijn samen naar het eerste diabetes retraite geweest, georganiseerd door Bas en Jacobien.

In deze Insta live bespreken ze samen hoe ze het ervaren en beleefd hebben. Samen komen ze tot 1 conclusie: GAAN!

Marjo over haar ervaring met Diabetesretraite

Marjo is deelnemer geweest aan de eerste Diabetes retraite, georganiseerd door Bas en Jacobien. 

In haar blog op diabetesplus.nl deelt ze haar ervaring. Spoiler alert: ze voelt zich veel gelukkiger, blijer en rustiger.