samenwerking met diabetes+

Weekend retraite: lichter leven met je type 1 diabetes

Nieuwsgierig naar deze weekendretraite?

Je hebt vast wel een beeld bij een retraite, toch? Misschien ben je wel eens op een retraite geweest zelfs. Letterlijk betekent het ‘jezelf terugtrekken’, vaak geassocieerd met stilte, reflectie en in je eentje zijn.

 

Ook in deze retraite is er veel ruimte voor reflectie en trek je je even terug uit je dagelijkse leven. Je hoeft er echter niet dagen achter elkaar stil te zijn en de kracht zit ‘m juist in het groepsverband. Samen met andere mensen die ook type 1 diabetes hebben ga je drie dagen de diepte in en versterk je elkaars proces.

 

Meer dan je glucosewaarde

Als iemand met type 1 diabetes kom je in het dagelijks leven allerlei onwetendheid hierover tegen. Talloze goedbedoelde adviezen en misverstanden. De oprichters van Diabetes+ hadden de behoefte om een plek te creëren waar je dit even niet hebt. Waar je wel kunt levelen over het hebben van type 1 diabetes.

Bij Diabetes+ bestaat het leven met type 1 diabetes uit zoveel meer dan alleen het bewaken van je bloedsuiker. Er is juíst aandacht voor alle andere aspecten van je leven, die door je diabetes worden beïnvloed.

 

Verdiepen

Sinds de oprichting van Diabetes+ ben ik fan van deze insteek. Sinds ik me ben gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit, kijk ik op een andere manier naar mijn diabetes. Positiever, opgewekter. Mijn leven is echt lichter geworden. Al snel was het idee geboren om dit ook met anderen met type 1 diabetes te delen in een retraite.

 

Ik heb het programma van deze retraite samen met mijn vriendin Jacobien ontwikkeld. Dit zegt zij erover:

Jacobien Meijering, lichaamsbewustzijns-therapeut (41)

Ik ken Bas inmiddels zo’n 12 jaar. Ik ken hem niet anders dan iemand met diabetes. Hij heeft ‘t sinds z’n 8e. Toen we elkaar leerden kennen, was hij vooral ‘de stoere jongen’.

 

Tijdens zijn opleiding tot transformatief  coach werd hij met z’n neus op de feiten gedrukt. Hij moest in de spiegel kijken. Dat stoere gedrag bleek een reactie op z’n diabetes. 

 

  Vroeger vond hij vooral het ‘anders’ zijn altijd verschrikkelijk. Als hij dan een suikervrij gebakje kreeg op een verjaardag bijvoorbeeld. Dan voelde hij zich weer ‘die jongen met diabetes’. En dat wilde hij juist vermijden.

 

Dat zorgde er lange tijd voor dat hij z’n diabetes niet zo serieus nam. Hij zou wel eens laten zien, dat hij niet voor de andere hoefde onder te doen. Altijd stoer doen. Twee keer is hij daar zelfs door in het ziekenhuis beland! 

 

Dat patroon van stoer doen heeft hem lang geholpen om zich geen slachtoffer te voelen. Maar het patroon had ook z’n langste tijd gehad, het was tijd om dit los te laten. Het lijkt dan logisch om je gedrag te veranderen. Als transformatief coach leerde hij echter om dieper te kijken. Naar die onderliggende angst om ‘anders’ te zijn. 

 

Als je zo diep durft te kijken, kun je die angst ook loslaten. Hij deed allerlei behandelingen, ceremonies, retraites om hier aan te werken. Tegenwoordig is hij een heel stuk relaxter. Naar zichzelf. Naar z’n diabetes. En naar de mensen om hem heen. 

 

Wat ons zo aanspreekt bij Diabetes+ is dat het zo positief is. Het slachtofferschap wat je veel ziet in allerlei andere groepen hóéft namelijk niet. In deze retraite laten we je graag zien hoe het óók kan. 

 

Ga je mee? 

 

 

Patronen

In deze retraite gaan we in op meer dan alleen je type 1 diabetes. We kijken ook naar de aspecten van je leven die hierdoor beïnvloed worden. Welke patronen heb jij opgedaan? Waarin word jij belemmerd door je diabetes? Waarin word jij tegengehouden om je volle potentieel te leven? En hoe zou het zijn om die belemmeringen los te laten?

 

Komma-model

Om dit op een prettige manier te doen, is deze retraite gebaseerd op het Komma-model van Oorspronkeling (dit is het bedrijf van Jacobien). Dit model gaat er van uit, dat alles wat je tegenkomt op je pad een uitnodiging is om jezelf beter te leren kennen. Jouw reactie op een situatie komt voort uit de patronen die je hebt opgebouwd in je verleden.

 

In het normale leven weten we niet wanneer er een bepaalde ervaring op je pad komt. Dit gebeurt onbewust. Tijdens deze retraite worden er juist béwúst nieuwe ervaringen op je pad gebracht. Samen onderga je helende ceremonies, fijne meditaties en diepgaande groepsbehandelingen. Na iedere ervaring is ruimte voor reflectie. In de groep én voor jezelf.

 

Als herboren

Nadat je zo in de diepte bent geweest, voel je je vaak heel goed. Alsof je een dag in de sauna bent geweest. Een beetje moe en tegelijk helemaal opgeladen. Dat zul je merken aan het einde van de retraite. Opgeladen en opgelucht ga je naar huis als een betere versie van jezelf.

 

Voor velen zal deze retraite het begin van een reis zijn. De kiem is gelegd om delen van jezelf te veranderen, die je misschien niet eens wist dat ze er waren. Je zult makkelijker kunnen omgaan met stress en tegenslagen. Ook word je bewuster van je innerlijke patronen en processen én kun je daar op handelen.

 

 

 

De locatie

Bij vrijwel  iedere retraite wordt rekening gehouden met de set en de setting. Dit betekent dat zowel je mindset als de setting waarin de retraite plaatsvindt prettig moet zijn. Om je mindset te optimaliseren ontvang je een aantal dagen voor de ceremonie een mail met daarin twee oefeningen.

 

De retraite vindt plaats op een prachtige locatie in de bossen van het Brabantse Middelbeers. Er is daar  een heel fijne vibe, waardoor het nog makkelijker is om helemaal tot jezelf te komen.  Met de setting zit ‘t dus ook wel snor.

 

Uit eerdere retraites weten we hoe fijn het is om je eigen ruimte hebben om je even terug te trekken. In je eentje. Op je eigen kamer. Met je eigen sanitair. Een beetje privacy is best fijn, toch?

 

Lekker makkelijk

Bij aankomst staat alles voor je klaar. De bedden zijn opgemaakt en de handdoeken zijn gevouwen, dus je hoeft niet te sjouwen met je eigen linnengoed. Ook je yogamatje is aanwezig. En er wordt een gezonde maaltijd voor je gekookt, ontbijt lunch en diner. Natuurlijk is er altijd koffie, thee en fruitwater. Je wordt volledig ontzorgd tijdens deze retraite. Enkel de drankjes in de bar zijn voor je eigen rekening.

    

 

Veilig en vertrouwd

Voor veel mensen is het werken met energetische technieken nieuws en daardoor spannend. En dat is logisch. In alles wat Jacobien en ik doen, staat veiligheid en vertrouwen voorop. Dat zijn de belangrijkste peilers van onze retraites.

Vooraf wordt altijd een energetische check gedaan of er in jouw systeem nog een blokkade zit. Gedurende de ceremonie wordt er goed voor je gezorgd, zowel op spiritueel niveau als op praktisch niveau. Tijdens de retraite zijn steeds professionals aanwezig om jou te begeleiden.

 

Voelen, voelen, voelen

Heb je zin om een weekend lang met gelijkgestemden de diepte in te gaan? Zin om je patronen te ontdekken? Wil jij jezelf (nog) beter leren kennen? Je bent van harte welkom om mee te doen. ‘t Wordt fantastisch, trust me!

 

Reserveer jouw plekje in deze retraite

Doe je mee?

Hieronder vind je de komende retraite(s). Jij bent uiteraard hartstikke welkom. Na inschrijving en betaling ontvang je een bevestiging van je reservering samen met de factuur. In de aanloop naar de ceremonie ontvang je een mailtje met de voorbereidingen voor de dag.

Let’s mail

Als je zin hebt in deze retraite, maar je wilt toch nog even overleggen: mail ons. Ik help je graag.

 

Wil je wel maar kan je niet op die dagen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte.